A ja z tego tematu wyciagnelem wniosek taki że zadbane auto pochłania pieniądze czas itp. Środki które podaliścieki nie należą do tanich. Ale ja przyjmuję taktykę od dzisjaj taką że co miesiąc będę kupywal inny specyfik przyznam że kupywalem do dzisiaj kupę bez nadziejnych środków takich jak np. sonax koloryzujacy który faktycznie po pierwszym myciu się tracił :roll:
Mimo wszystko zacznij od wosku, przez glinke i cleaner. Uwazaj tylko, bo ta zabawa wciaga szybciej i mocniej niz chodzenie po bagnach, cos o tym niestety wiem ops:
Ta zabawa jest droga, nawet powiedział bym bardzo droga, nie będę się rozpisywał jak się zaczęło ile mnie to kosztowało itd...
Jak widzieliście z innych postów poziom średnio zaawansowany (moja ocena) a że już swoje przeszedłem, jak ktoś pisał wcześniej 6tyś/mc nie zarabiam więc szukam, czytam kombinuje jak za oszczędzić tu czy tam.
Uważam ze taki minimalny zestaw do mycia auta da się skompletować w budżecie 400-450zl, owszem pewne kosmetyki starczają na krótko inne na kila lat, najtrudniej jest zacząć potem już jakoś leci a że wciąga jak wszystko co dąży do doskonałości
Spoko. A że ta zabawa wciąga to wiem bo lubie auto myć i robię to 3-4 razy w tygodniu ale nie poprawnymi środkami. Ale jak zorganizuje arsenał to będzie uciecha :szeroki_usmiech
Z szamponu polecam Presta Sudzz (galon - niecale 4litry) lub Ultraviolet od 4Nano 5l. Dlaczego te?
Po pierwsze sa bezpieczne dla wosku, i maja zalety dobrych szamponow, sile domywania, poslizg, piane i zapach. Nie sa super stezone jak np Dodo Juice Born To Be Mild, ale i tak jednostkowo mycie tym wychodzi najtaniej. Reasumujac co sie rzadko zdaza TANIE I DOBRE.
Zacznij od tego.
Tak jak napisal gusiak11 ciezko jest zaczac, bo konkretna kasa na start, potem juz jest i tylko co jakis czas cos sie uzupelni lub rozbuduje zestaw
hmmm... a może w tym sklepie Excede wynegozjować rabaty dla OCP. Mają miejsce na wpisanie kodu rabatowego rpzy finalizowaniu zakupów i członkowie OCP powinni przynajmniej te 10% dostawać rabatu :P
hmm... to chcąc zakupić na początek produkty do pielęgnacji lakieru a do tego szampon i do wnętrza preparat to 350 złjak nic :P szok.. muszę pojechać do tego sklepu i koniecznie negocjować dla OCP zniżki.
jeszcze nie kojarzę dokładnie gdzie to jest ale namierzę
Nic prostszego. Wiesz gdzie na Czechowie jest kościół z koroną ? Jeśli tak, to po jego drugiej stronie jest Lidl, a tuz przy Lidlu nowa mini galeria handlowa. Wjeżdżasz na jej górny parking - wjazd jest obok rossmana - i tam właśnie się spotykamy.
Wiesz gdzie na Czechowie jest kościół z koroną ? Jeśli tak, to po jego drugiej stronie jest Lidl, a tuz przy Lidlu nowa mini galeria handlowa. Wjeżdżasz na jej górny parking - wjazd jest obok rossmana - i tam właśnie się spotykamy.
spoko to już wiem. Na street view chciałem zobaczyć, ale tam dopiero udowa lida uwieczniona:P ale już się orientuję więc przybędę na rowerku jeszcze:P
Mimo wszystko zacznij od wosku, przez glinke i cleaner. Uwazaj tylko, bo ta zabawa wciaga szybciej i mocniej niz chodzenie po bagnach, cos o tym niestety wiem ops:
Witkoszczak dobrze kolega radzi ,zostaw to ,smaruj sonaxem, ani się obejrzysz i za pół roku tłumik będziesz czyścił w srodku .
Cały dzień czyścisz, sprzątasz, pucujesz ,wachlujesz , kończysz późnym wieczorem, ... a rano q... deszcz i jeszcze ubłoceni psażerowie włażą i wyłażą
Megaczyściciele , ...jak żyć ? :diabelski_usmiech
bishop, uwielbiam siedzieć przy aucie i czyscic wszystko co sie da. Nie zawsze mam czas, ale sprawia mi to przyjemność. A te woski i cleanery i pady kupie napewno gdzies koło przyszłego miesiąca. To wam opowiem co i jak.
Komentarz